Uit

'De Man Is Lam' terug in Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Donderdag 21 september speelt Lucas De Man zijn solovoorstelling 'De Man Is Lam' in De NWE Vorst aan de Willem II-straat.

Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen, maken vuur en plakken banden. Maar tegelijk wordt er ook verwacht dat ze kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. De man verkeert in een identiteitscrisis!

Theatermaker en tv-presentator Lucas De Man (35), voormalig Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat (39) en schrijver en audio-kunstenaar Rashif El Kaoui (28) zijn gegrepen door dit onderwerp en deden uitgebreid onderzoek naar wat het vandaag de dag betekent om man te zijn. Meer dan honderd mannen werden geïnterviewd; van wetenschappers tot imams, van rugbyspelers tot mannencoaches. Het resultaat van hun zoektocht is te zien in prikkelende voorstelling over de wereld van De Man anno 2017.

Een man mag stoer én kwetsbaar zijn, zonder gelijk een macho of seksloze zorglieverd te zijn. De Man Is Lam is een ode aan "complexiteit", maar bovenal een frisse humorvolle voorstelling voor, over en door De Man, maar zeker ook voor De Vrouw. De voorstelling begint om 20.30 uur.

|Doorsturen