Uit

Deelnemers gezocht voor kunstproject Dear Future

Door Petra Jansen

TILBURG - Van 23 tot en met 29 september wordt in Tilburg de eerste editie gehouden van Dear Future, voorheen de Social Innovation Week. De organisatie zoekt nog kunstenaars en ontwerpers voor het pop-up-atelier.

Het publieksfestival biedt innovatieve exposities, lezingen, meet-ups die geënt zijn op het verkennen van de toekomst. Tijdens het festival is er ook een 3-daags pop-up-atelier in de Spoorzone. De organisatie zoekt nog kunstenaars en ontwerpers in alle disciplines om hieraan deel te nemen. Je gaat aan de slag met je eigen vormgeving van het thema 'De toekomst van Brabant'. In het voor publiek toegankelijke Pop-Up Atelier werken creatieve studenten en jonge kunstenaars van zondag tot donderdag gedurende een aantal dagdelen aan hun beeld van de toekomst. Dat kan van alles zijn: een film, animatie, muziek, dans, schilderwerk of een andere kunstvorm. Tijdens de introductiedag bezoek je ter inspiratie een aantal evenementen op Dear Future, een workshop Wonen in een Tiny House, De rol van kunst(enaars) bij Social Innovation en krijg je handvaten aangereikt voor het vormen van jouw concept.

De werken worden gebruikt ter illustratie van het essay en online magazine dat kennisinstituut het PON maakt naar aanleiding van een breder onderzoek naar de toekomst van Brabant. De kunstenaars mogen aan het eind van de week hun resultaat exposeren bij de presentatie van het PON tijdens Dear Future. Ook wordt het Pop-Up Atelier gefilmd door Omroep Brabant. Zij verwerken de beelden in een TV-serie over de toekomst van Brabant, die aan het einde van dit jaar wordt uitgezonden. Daarnaast is er een leuke vergoeding verbonden aan deelname, die aan het eind van het project aan je wordt uitgekeerd en krijg je een materiaalbudget tot je beschikking. Je kunt je inschrijven en meer informatie vinden op www.dear-future.nl/pop-up.

|Doorsturen