Uit

Derde editie Young Classical Talent Award

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op woensdag 17 april vindt in Concertzaal Tilburg de derde editie plaats van de Young Classical Talent Award. Aanvang om 19.30 uur.

Jostijn Ligtvoet Fotografie

Het wordt een frisse, afwisselende concertavond van zeer hoog niveau, met de bevlogen musici van Kamerata Zuid en finalisten van zes middelbare scholen uit de regio Tilburg.

Ruim vijftig musicerende deelnemers melden zich om auditie te doen, maar de muziekdocenten bepalen wie hun school mag vertegenwoordigen op het podium van Theaters Tilburg. Daarna ligt het lot in handen van de professionele jury, bestaande uit Anthony Fiumara, Aart Strootman en Jacqueline Hamelink. Na de uitreiking van de award wordt de avond afgesloten met een spetterende finale, waarin alle deelnemers (ook niet-finalisten) hun talent laten zien. De presentatie is in handen van Jasper van Rosmalen.

De scholen worden door de volgende solisten vertegenwoordigd: op cello (werk van Faure), Jitske Wildemans van het Koning Willem2 College, Esmee Soetekouw van het Odulpuslyceum zingt werk van Mechem, Glenn van Hoof van De Nieuwste School speelt op viool werk van Bloch, Danique Dusee van het Beatrix College zingt werk van Mayerling/Wilder, Sybren de Vries van het Theresialyceum speelt op cello werk van Glazounov, Anne Broers van het Mill-Hill College zingt werk van Johan Strauss. Alle deelnemers en het orkest spelen als finale de Slavische dans nr 8, partij 1 van Dvorak.

Kaarten kosten 5,00 euro en zijn te koop via www.theaterstilburg.nl of bel 013-5432220.

|Doorsturen