Uit

Drie singer-songwriters in Theater De Boemel

Door een lezer

Drie singer-songwriters, namelijk Marcel Smulders, Dick van Altena en Tom Schraven treden op in Theater De Boemel onder de noemer ‘In The Round Concert’.

Marcel Smulders Zanger/gitarist Marcel Smulders, al 30 jaar als frontman en zanger van Savannah, is sinds jaar en dag de meest populaire country-band van de Benelux. Met deze band treedt hij op in heel Europa en werkte hij samen met grootheden als Freddy Fender, Wanda Jackson en Ed Bruce. Daarnaast richt hij zich vandaag de dag met veel plezier ook steeds meer op de singer-songwriters scene. Daarnaast is hij ook solo actief. Op 3 april 2004 bracht hij zijn eerste soloplaat uit. Marcel en Dick van Altena treden veelvuldig samen op en onlangs verscheen in de CD reeks The singer-songwriters sessions hun mini-album ‘Hello Mary Lou’. Bovendien maken beiden deel uit van de zeer succesvolle muziektheaterproductie Back To The Country.

Dick van Altena is geboren in 1957 in Oosterhout, in het hartje van de Over-Betuwe in Gelderland. Inmiddels vinden bijna 1.100 liedjes daar hun oorsprong. Van 1977 tot eind 2005 is hij hét gezicht en vooral hét geluid van country band (The) Major Dundee (Band) (‘The Longer The Distance’). Henk Wijngaard, Mooi Wark, Toni Willé (‘Pussycat’), De Sjonnies, Saskia & Serge en vele, vele anderen nemen songs op van de schrijver van Altena die zich inmiddels ook als gerenommeerd producer laat gelden met een pure en volstrekt eigen sound. Dicks optredens spelen zich af in theatersetting met in het spotlicht de man, zijn gitaar en zijn liedjes. Hij beperkt zich daarbij niet alleen tot het Nederlands- en Engelstalige repertoire, dat geldt ook voor zijn CD’s. In 2014 verrast Dick van Altena met het indrukwekkende Novemberwind, zijn eerste Nederlandstalige album sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Veel tracks, zoals ‘Die arm om mijn schouder’, raken de mensen in het hart en dreigen klassiekers te worden. Dat hij zijn (country) verleden niet verloochent blijkt wel uit het feit dat in 2015 de her-release plaatsvindt van de CD Flowers from the moon, het country album (uit 2012) verschijnt tevens op LP! Dick van Altena ziet Kris Kristofferson als zijn grote inspirator maar spiegelt zich het liefst aan Shel Silverstein, een schrijver die poëzie (‘Time’), humor (‘A boy named Sue’) en smartlapperij (‘Sylvia’s mother’) in zijn liedjes verwerkte. Of zoals voetbaljournalist én muziekkenner Johan Derksen het omschrijft: ‘Dick beheerst het hele muziekspectrum’. In april 2014 wijdt RTL7 een heel uur aan van Altena in ‘Derksen on the road’. Derksen noemt Dick de beste country singer-songwriter van Nederland, waarvan akte.

Tom Schraven is al zijn hele leven met zingen bezig en komt uit Angeren. Tom is ook nog eens een aantal jaren zanger geweest bij Montezuma Revenge. Bij deze a capella groep stelt hij zichzelf voor, waar Schraven onderdeel is geworden van een al lang bestaande groep. Op zijn tiende begon hij met het schrijven van zijn eigen liedjes. Hij leerde piano en gitaar spelen en leerde nog meer van muziek te houden doordat hij dit nu zelf kon maken.” In 2011 studeerde Tom Schraven af aan het conservatorium in Arnhem, waar hij muziektheater studeerde. De combinatie van muziek, spel en beweging is iets dat hem enorm inspireert. Mensen een mooie avond bezorgen, dat is dan ook waar Tom van houdt. Dat was dan ook waarom hij dolenthousiast was toen hij werd benaderd voor Montezuma.

U kunt naar deze 3 heren komen luisteren op donderdag 6 april vanaf 20.30 uur en de toegang is gratis.

|Doorsturen