Uit

Duizelingwekkende kunsten in Theaters Tilburg


TILBURG - Op het strand van het Marokkaanse Tanger komen acrobaten regelmatig trainen. Op zeer hoog niveau wordt daar acrobatie beoefend door de vele 'troupes' en families. Sanae El Kamouni bracht deze acrobaten in contact met Europese theatermakers en richtte zo Groupe Acrobatique de Tanger op. Hun eerste voorstelling bleek een schot in de roos en sindsdien spelen ze internationaal voor volle zalen.

Voor hun gloednieuwe voorstelling HALKA keert het gezelschap terug naar het strand, een plaats waar lichamen worden verborgen of blootgesteld. Deze keer werken ze samen met Abdeliazide Senhadje, dé grondlegger van het befaamde circuscollectief Compagnie XY. HALKA belooft een bijzondere ervaring te worden met twaalf acrobaten, zangers en muzikanten. Samen tarten ze de wetten van de zwaartekracht.

Groupe Acrobatique de Tanger (MA) staat met HALKA op woensdag 21 februari om 20.15 uur in de schouwburg van Theaters Tilburg. Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg.

|Doorsturen