Uit

Eerste buitenlandse tournee philharmonie zuidnederland

Door Peter van Oirschot

EINDHOVEN/MAASTRICHT - De philharmonie zuidnederland maakt eind juli de eerste buitenlandse tournee. Deze voert het orkest naar Zuid-Frankrijk. Het orkest is uitgenodigd door het Festival International de Piano La Roque d'Anthéron, waarvan het amfitheater met 2.000 zitplaatsen gesitueerd is in het feeërieke park van Château de Florans. Onder leiding van chef-dirigent Dmitri Liss geeft het orkest twee concerten. De uitnodiging voor de tournee onderstreept de artistieke ontwikkeling die ook buiten de grenzen wordt gesignaleerd en vormt de start van een internationaal tourneebeleid.

Het orkest verzorgt op vrijdagavond 21 juli het openingsconcert van het festival met als solist Boris Berezovsky in Rachmaninovs Tweede Pianoconcert. Verder staat Sheherazade van Rimski-Korsakov op het programma met als solist concertmeester Lei Wang. Op zondagavond 23 juli speelt het orkest Rachmaninovs Derde Pianoconcert met als solist Behzod Abduraimov en verder op het programma Peer Gynt Suite nr 1 van Grieg en La Valse van Ravel. De philharmonie zuidnederland is het eerste Nederlandse orkest waarmee Abduraimov soleert.

Het Festival La Rocque d'Anthéron duurt van 21 juli t/m 19 augustus met op het programma 59 concerten en diverse master classes. Het festivalprogramma is te vinden op www.festival-piano.com

|Doorsturen