Uit

Eindpresentatie 'Achttien' in Nieuwe Vorst


TILBURG - Op woensdag 12 juni presenteert De Nieuwe Vorst de eindpresentatie 'Achttien' van New Dutch Connections i.s.m. Het Zuidelijk Toneel. Aanvang om 20.00 uur.

Voor Nederlandse jongeren is het een feest om achttien te worden. Je bent officieel volwassen, je mag drinken, autorijden, stemmen. Kortom, je bent vrij. Maar wat betekent achttien worden wanneer je als vluchteling hierheen bent gekomen? Het is het moment dat alles anders wordt, alles opnieuw onzeker.

Achttien Eritrese jongeren onder de achttien jaar uit Roosendaal en Breda kwamen afgelopen 3 maanden bijeen. Trainers van New Dutch Connections en theatermakers via Het Zuidelijk Toneel leerden de jongeren hun verhaal vertellen op het podium. Ook leerden ze over de Nederlandse gewoontes en gebruiken; hoe stel je jezelf voor in Nederland? Wat vertel je of kun je een ander vragen? Dit oefenden ze met elkaar en met hun maatje; een Nederlandse jongere van dezelfde leeftijd.

Kom kennismaken met deze jonge nieuwkomers en hun verhalen in De Nieuwe Vorst aan de Willem II-straat 49. De entree is gratis. Wel graag even aanmelden via e-mail aanmelden@newdutchconnections.nl.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld