Uit

El Niño Batucada al 20 jaar actief


TILBURG - El Niño Batucada houdt op zondag 19 mei van 13.00 tot 19.00 uur een denderend muzikaal feestje in het sfeervolle Bosvreugd Cultuurbos om haar 20-jarig bestaan te vieren met als motto Viva! Vinte! (Hoera! 20!). Samen met de bevriende percussiegroepen Sambanda, Entusiasta, Divertimento en Caramba zullen zij de liefhebbers van Braziliaanse ritmes in zomerse sferen brengen op dit gratis toegankelijke festival.

El Niño Batucada maakt van elk optreden een happening met een geheel eigen repertoire, vol improvisaties, soli en expressieve choreografieën van Renske Gardeniers. De groep stond op festivals in Brazilië, Spanje, Nederland, België, Luxemburg en Duitsland.

In de afgelopen 20 jaar organiseerde El Niño vijf edities van het slagwerkfestival Tilburg Tambor, bracht 2 cd's uit, werd gevraagd voor een compositie op de tweede verzamel-cd van het grote Sambafestival van Coburg Duitsland en er was een samenwerking met Windkracht, Percus Nomades, Maracatu Atómico, Percussion Unlimited, steelband Panmagic en Slagerij van Kampen. El Niño Batucada ondersteunde ideële doelen zoals Benebnooma, Quiet, Amarant, Spieren voor Spieren en de Stedenband Tilburg-Matagalpa.

De laatste jaren was er een muzikale samenwerking via masterclasses en optredens met de gerenommeerde Braziliaanse percussioniste Simone Sou en werd muzikaal leider Rob van den Bemt door haar uitgenodigd enkele muzikale bijdragen te leveren op diverse boventoonfluiten aan haar CD SOS Bras Beat.

El Niño Batucada vindt haar oorsprong in de Braziliaanse traditie, maar andere culturen en stromingen worden gretig geïntegreerd.

|Doorsturen