Uit

Elfde van de elfde weer in de Stadhuisstraat

Door Silvester Klaasman

TILBURG - Op maandag 11 november gaat het 56e openbaar carnavalsjaar officieel van start in Kruikenstad. Vanaf 16:11 uur barst het feest los in de Stadhuisstraat, waar later in de avond de onthulling van de nieuwe Prins van Kruikenstad en zijn gevolg op het programma staan.

Daarnaast is er natuurlijk een uitgebreid programma met muzikaal vermaak.

Kruikencantus

Vanaf 15:30 uur is de Stadhuisstraat geopend voor de feestgangers. De eerste activiteit op het programma is de Kruikencantus, een carnavaleske biercantus. Onder leiding van voorzangers Gerion Goossens (Veul Sjaans) en Steven van Gils (Bennie Bekend) worden bekende carnavalskrakers van toen en nu meegezongen.

Muzikaal vermaak

 

Na de cantus wordt er met de muziek van DJ P@ toegeleefd naar het hoogtepunt van de avond, de bekendmaking van de nieuwe Prins van Kruikenstad en zijn Gevolg. Ook is er een optreden van Duo Knotsgek en zal CV de Steunzolen de KruikenKraker van carnaval 2019 ten gehore brengen. Na de onthulling gaat het feest verder met Mosterd na de Maaltijd, onder andere bekend van de carnavalskraker ‘Hé Jacqueline’.

Toegang

Elf-elf is voor iedereen toegankelijk. Het stadsembleem, waar het jaarlijkse carnavalsmotto van Kruikenstad op staat, is het toegangsbewijs. Bezoekers kunnen voor 3,50 euro een stadsembleem kopen bij de ingang van het evenement of tot 10 november bij een van de voorverkooppunten: Café Stoffel, Klein Café van Horen Zeggen en Ollies Brandstore. Ook Dokmardeurs en sponsoren halen hun stadsembleem op bij de ingang, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.

 

Vooraf aanmelden voor de Kruikencantus kan via het e-mailadres feestcommissie@kruikenstad.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld