Uit

Euregio Jeugdorkest in Concertzaal Tilburg

Door Peter van Oirschot

Jostijn Ligtvoet

TILBURG - Met bijna honderd jonge, talentvolle musici is het grensoverschrijdende Euregio Jeugdorkest één brok enthousiasme en passie. Op zondag 19 november doen zij Concertzaal Tilburg aan met A Night at the Opera, een symfonisch programma vol bekende melodieën.

In het eerste programma van dit seizoen pakt het orkest uit met uitbundig symfonisch repertoire. Centraal staat instrumentale muziek uit bekende opera's. Liefde, drama, dansen en feesten: met de muziek uit opera's als Rigoletto, Samson en Delilah, Candide en Porgy and Bess komt alles voorbij. Solist is Jeroen Vrancken, oud lid van het Euregio Jeugdorkest en nu eerste klarinettist bij het Nationaal Orkest van België.

Het Euregio Jeugdorkest bestaat uit muzikanten in de leeftijd van 14 tot ca. 24 jaar uit België en Zuid-Nederland. De leden studeren aan conservatoria, vooropleidingen en muziekacademies in België en Nederland. De standplaats van het orkest is Tilburg. Het Euregio Jeugdorkest treedt op binnen- en buitenland en speelde onder andere in het Concertgebouw Amsterdam en de Musikverein Wenen.

Het concert vindt plaats op zondag 19 november om 14.30 uur in Concertzaal Tilburg. Tickets zijn te bestellen via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen