Uit

Expositie bij Libra locatie Leijpark

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Van 5 juli tot en met 9 oktober is werk van Yvonne Langenhuijsen en Ingrid van Hove te zien bij Libra R&A locatie Leijpark, Professor Stoltehof 3 in Tilburg.

Yvonne Langenhuijsen kreeg in de jaren negentig schilderles van Valkenswaardse kunstschilder Theo Kappé. Nu schildert ze bij John Jongbloed in Atelier C3 in Tilburg. Zij gebruikt nu vooral acryl-, olieverf en collagetechnieken. Haar inspiratie vond zij tijdens haar vele reizen, bezoek aan exposities, musea en het kijken naar werken van anderen. Ook het vrouwelijk lichaam met haar ronde en golvende vormen is een uitdagend onderwerp. In haar werken zie je de fascinatie voor ritme, vlakken en compositie terug. Ze beheerst de kunst van de eenvoud, van het weglaten. In haar werken gebruikt zij bij voorkeur de aarde- en natuurkleuren van roest, steen of hout. Zij heeft al verschillende exposities op haar naam staan.

Ingrid van Hove is selfmade kunstenaar. Haar passie is werken met klei. In haar werk legt ze graag een vleugje humor, zoals te zien is bij de vogels met een ¿gek bekkie¿ of de eigenwijze nuffige dametjes. Haar vazen hebben altijd een thema. Vaak gebruikt ze een onderwerp dat zij uitvergroot, of een fantasie. De ¿Oceaan-vaas¿ is ontstaan door het onderwerp overbevissing en vervuiling van de oceanen, paniek in het grote onbekende water, zeemeerminnen en zeepaardjes op de vlucht. Al een aantal jaren geeft ze les in haar eigen atelier.

De exposities zijn gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur, in de gangen op de begane grond. In de folderbakjes bij de hoofdingang is meer informatie over de expositie te vinden.

|Doorsturen