Uit

Expositie 'Eerst zien dan geloven'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zien kun je op verschillende manieren. Soms zijn we blind, omdat onze ogen niet werken en soms hebben we een figuurlijke blinde vlek. Deze expositie in de kapel van Mariëngaarde heeft een spirituele inslag. Jofke van Loon heeft zich voor deze expositie laten beïnvloeden door haar psychologische interpretatie van de kruisweg en de verlichting die eruit voort kan komen wanneer onze blinde vlekken verdwijnen en we tot inzicht komen.

De expositie is ook interessant voor mensen met een visuele beperking. Er zijn gidsen aanwezig, er wordt een gidslijn aangebracht en er is een online audiotour, die je via je smartphone kunt beluisteren aan de hand van QR-codes bij de werken. De collectie is te vinden in de gratis izi Travel App als je zoekt op Studio Xplo. Er zijn koptelefoontjes aanwezig die je in je telefoon kunt pluggen. De expositie bestaat uit schilderijen, sculpturen, video, audio en tastbeleving.

De opening is op donderdag 18 april van 19.30-22.00 uur met o.a. een muzikale performance door Berrie Kolmans. De expositie 'Eerst zien dan geloven' is verder geopend: zondag 21 (Pasen), maandag 22, zaterdag 27 en zondag 28 april, telkens van 11.00-17.00 uur. Locatie is Kapel Mariëngaarde, Burgemeester Damsstraat 7 in Tilburg.

|Doorsturen