Uit

Expositie Element Air

Door Peter van Oirschot

DIESSEN - Zondag 1 juli om 13.00 uur vindt de opening plaats van de expositie Element Air. Pieter Ramakers en Annemiek Suijs, initiatiefnemers van deze expositie, openen de tentoonstelling van Saskia Lubbers en Niko de Wit.

De recente schilderijen van Saskia Lubbers zijn geinspireerd op de Chinese landschapsschilderkunst shan-shui, wat berg en water betekent. De cyclische beweging tussen 'stabiel' en 'stromend' staan synoniem voor verschillende levensfasen en de reis van het leven. Met acrylverf en olieverf op doek/ papier creeert zij de beweging tussen de natuurlijke elementen. De sculpturen van Niko de Wit ontstaan uit verwondering van archaïsche en hedendaagse minimalistische architectuur. Met een onderzoekende blik naar balans maakt hij spannende beelden in brons en cortenstaal. De Wit werkt in een elementaire vormtaal met gesloten en open vormen die vaak met elkaar contrasteren. De beelden zullen zowel binnen als in de beeldentuin te zien zijn.

De expositie is van 1 juli t/m 22 juli te bezoeken woensdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur in Galerie EXPO22, Willibrordusstraat 22, 5087 BS Diessen. Toegang en parkeren zijn gratis.

|Doorsturen