Uit

Expositie 'Kijk! Kunst voor het Raam'

Door Peter van Oirschot

Foto: Gerritjan Huinink

TILBURG - Onlangs is de expositie 'Kijk! Kunst voor het Raam' van start gegaan. Beeldend kunstenaars kunnen tijdens de amateurkunstmaand Tilburg Toont de hele maand juni hun werk tentoonstellen. Niet in een museum, maar gewoon voor het raam van hun woonkamer, atelier of ruit van een etalage.

'Kijk! Kunst voor het Raam' is onderdeel van de nieuwe amateurkunstmaand Tilburg Toont die plaatsvindt van 1 t/m 30 juni en is bestemd voor beeldend kunstenaars en liefhebbers van beeldende kunst. Art-fact heeft dit initiatief ontwikkeld om kunst heel dichtbij te brengen. Als wandelaar of fietser kun je zomaar verrast worden door een bijzonder schilderij, 3D-object of pakkende foto. Bijvoorbeeld in de Nieuwlandstraat in Tilburg, waar de fotografen van de TAFV een reportage over Koningsdag 2017 presenteren achter de ramen van de statige herenhuizen en winkelpanden.

Ramen in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout worden zo een unieke expositieplek. De deelnemende ramen zijn te herkennen aan de 'gele handjes'. Bij elk werk hangt ook een bordje met toelichting over de kunst die er te zien is. Bezoekers die benieuwd zijn naar de expositieplekken in de gemeente Tilburg kunnen online al een voorproefje nemen via de galerij van 'Kijk! Kunst voor het Raam' op www.tilburgtoont.nl. Hier staan ook de deelnemende ramen en locaties vermeld. Er zijn namelijk meer plekken waar je verrast wordt door kunst, zoals in Wijkcentrum de Poorten. Het publiek kan hier een kijkje nemen bij de Wonderboxen van kunstenaar Rob Berkel en Stichting Lorenzetti. Deze thema-expositie is speciaal voor de amateurkunstmaand ontwikkeld en t/m 30 juni te zien.

Geïnteresseerde beeldend kunstenaars kunnen zich gedurende de amateurkunstmaand nog aanmelden voor 'Kijk! Kunst voor het Raam'. Iedereen die zelf kunst maakt (van amateurkunstenaar tot (semi)professional) kan meedoen en deelname is eenvoudig; het enige wat deelnemers nodig hebben is een kunstwerk, een raam aan de straatzijde en het gele handje uit de toolkit. Deze toolkit is digitaal beschikbaar en verkrijgbaar via de wijkcentra en bibliotheekvestigingen in de gemeente Tilburg en bij diverse culturele organisaties in de stad.

Alle informatie over 'Kijk! Kunst voor het Raam', de online galerie en de mogelijkheid voor beeldend kunstenaars om zich aan te melden, is te vinden via www.tilburgtoont.nl/kijk-kunst-voor-het-raam

|Doorsturen