Uit

Extra voorstelling Brammetje Baas op stakingsdag Primair Onderwijs

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het spant er al een tijdje om, wordt er nu wel of niet gestaakt door het Primair Onderwijs op dinsdag 12 december?

Is het antwoord 'ja', dan kunnen ouders, opa's en oma's of de oppas met de kinderen naar de studiozaal van Theaters Tilburg om een extra voorstelling van Brammetje Baas te gaan zien. "Het was een typisch gevalletje om-denken", aldus Gwen Sengers, medewerker educatie. "Eigenlijk hadden we van 11 tot en met 13 december vijf besloten schoolvoorstellingen in de planning staan, waarvan twee op de 12e. Maar als die scholen gaan staken hebben we hier een teleurgestelde acteur zonder publiek staan. Daarom hebben we voor de zekerheid de dinsdag-scholen naar de maandag en woensdag verplaatst en houden we nu een feestje voor hen die een dag vrij hebben." Mooie bijkomstigheid is dat de zondagvoorstellingen voor regulier publiek al helemaal uitverkocht waren. Extra kans nu om de populaire Brammetje op het toneel in actie te zien."

Het verhaal

Brammetjes hersenen zitten nooit stil, en hij zelf daarom ook niet. Hoeveel borden passen er op een stapel? Als het licht uit is, waar blijft het dan? Hoe zou het zijn als álle woorden een 'oe' hadden? Allemaal vragen die Broemoetjoe Boes zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt. Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. Naar het boek van Tamara Bos en gespeeld door Robbie Aldjufri.

Brammetje Baas is op dinsdag 12 december om 13.00 uur te zien in de studio van Theaters Tilburg. Tickets kosten ¿ 8,50 (incl. servicetoeslag). De kaartverkoop start donderdag 30 november op www.theaterstilburg en aan de balie van InfoService & Tickets of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen