Uit

Fantastisch optreden Tilburgse Yannick op Knoop Gala 2018


Frank Ebbe

ODIJK/AMSTERDAM - Na veel oefenen en repeteren was het dinsdagavond zover; de opnames van het optreden van de Tilburgse Yannick voor groot publiek op het Knoop Gala in Carré! Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december om 20.25 uur wordt uitgezonden bij de NTR op NPO 1, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

De talentvolle Yannick uit Tilburg gaf een geweldig optreden in Carré. Samen met Trijntje Oosterhuis zong hij het nummer `Wereld zonder jou¿. Het publiek was duidelijk onder de indruk en gaf het duo een staande ovatie. Yannick genoot zichtbaar van elke seconde op het podium. Op verzoek van Trijntje gaf hij zelfs nog een indrukwerkkende solo-toegift met `Can't Help Falling In Love¿ van Elvis Presley.

Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

Na de uitzending gaat het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 uitgezonden, waar niet alleen sterren van deze avond nog even napraten, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren langskomen.

|Doorsturen