Uit

Festival Beirut & Beyond ook langs Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Erwin Schellekens en Jan Drissen, oud-directeuren van Festival Mundial, halen het internationale festival Beirut & Beyond naar Tilburg. Dit intieme festival richt zich op de hedendaagse muziek uit het Midden-Oosten en tourt naast Tilburg ook langs Bern, Zürich, Parijs, Oslo en Londen. Beirut & Beyond vindt op dinsdag 31 oktober en woensdag 1 november plaats in Club Smederij in de Tilburgse Spoorzone.

Tijdens Beirut & Beyond zijn er optredens van de psychedelische, post-rock band Kinematik (Beirut) en The Great Departed uit Libanon en Syrië. De muzikanten laten horen waar hun roots liggen, maar zijn ook geïnspireerd door meer Westerse muziek. De derde band met muzikanten uit Syrië is helaas niet aanwezig, omdat het risico dat ze Libanon niet meer in mogen te groot is. Naast muziek is er ruimte voor ontmoeting met de artiesten en debat onder leiding van Joost Heijthuijsen, een van de grondleggers van Incubate. Tijdens de beide dagen is er te genieten van Libanees eten.

Een ticket voor Beirut & Beyond is te koop via www.clubsmederij.nl. De prijs van een kaartje is 10 euro. Daarmee kun je beide dagen alle programmaonderdelen bezoeken.

|Doorsturen