Uit

Fotoclub Pix4Profs viert eerste lustrum met een expositie in De Steenfabriek Gilze

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

Op zondag 7 mei, zaterdag 13 mei en zondag 14 mei van 13.00 uur tot 20.00 uur en op woensdag 10 mei van 14.00 tot 20.00 uur exposeren de leden van de Tilburgse Fotoclub Pix4Profs een selectie van hun foto ’s in De Steenfabriek Gilze.

‘Zeemeeuw’ van Joyce van de Biggelaar

Fotoclub Pix4Profs bestaat sinds 5 jaar en is ontstaan uit een fotocursus welke in 2011 is georganiseerd door de Stichting Tilburgse Taol. De huidige club bestaat uit een kleine enthousiaste groep amateurfotografen die als gezamenlijke doel hebben elkaar te stimuleren om tot een hogere fototechnische en beeldende kwaliteit te komen. Veel foto’s van de clubleden zijn opgenomen in de Pix4Profs fotodatabase en daardoor ook voor een groter publiek toegankelijk.

De tentoonstelling toont niet gemanipuleerde foto’s, waarmee de fotografen hun stijl en vooral hun manier van kijken naar de realiteit willen laten zien. De fotografen willen hiermee de bezoeker uitnodigen stil te staan bij de kracht van fotografie. Fotografie is er overal, maar wat is er nodig om het niveau van de betere amateur te bereiken en oog te hebben voor vaak uitzonderlijke situaties en details om deze vervolgens technisch mooi vast te leggen. De getoonde foto’s vragen om een gesprek en laten verrassende interpretaties zien van vaak alledaagse taferelen. Geëxposeerd worden foto’s in verschillende categorieën en technieken, waaronder: portretfotografie, landschapsfotografie, straatfotografie, macrofotografie, maar ook kunt u zien hoe een normaal gezinsleven ineens een creatieve impuls geeft.

De toegang tot de expositie is gratis en iedereen is van harte welkom. Neem dus gerust iemand mee. Ook als u overweegt lid te worden van een fotoclub bent u welkom. Het adres van De Steenfabriek is Steenfabriek 7, 5126 PB Gilze.

‘Aardbeien’ van Desirée Brooks

‘Silhouetten’ Peter Buitenhuis

|Doorsturen