Uit

Geboortedag Whitney Houston centraal in Cinecitta


TILBURG - Op 9 augustus 1963 zag Whitney Houston het levenslicht. Ze zou dit jaar dus 55 jaar zijn geworden, ware het niet dat zij op 11 februari 2012 dood gevonden werd in een badkuip in het Beverly Hills Hotel. Mogelijk was dit het gevolg van een hartaanval door medische problemen en het gebruik van drugs. De zangeres en actrice is slechts 48 jaar geworden.

Als eerbetoon vertoont Cinecitta, Willem II-straat 29 in Tilburg, op donderdag 9 augustus de documentaire Whitney van Oscarwinnaar Keven MacDonald (One day in September). Het is de eerste Whitney Houston-documentaire die officieel is goedgekeurd door de erfgenamen. De docu bevat nog nooit eerder vertoonde beelden van Houston, exclusieve demo-opnamen, zeldzame optredens en interviews.

Met origineel materiaal en archiefbeelden geeft Macdonald een unieke kijk in haar leven, ondersteund door interviews met niet alleen de familie van Whitney, maar ook met verschillende mensen, waarmee zij gedurende haar carrière omringd werd.

Voorafgaand aan de documentaire is er een live optreden van twee getalenteerde studenten: vocaliste Annemiek Leemans uit Loon op Zand en pianist-bassist Thomas Vergouwen uit Etten-Leur. Zij kunnen als geen ander een ode brengen aan Whitney Houston.

|Doorsturen