Uit

Genomineerden Jacques de Leeuw Prijs 2019 bekend

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op woensdag 10 april a.s. presenteren tien genomineerden van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) zich aan de jury van de Jacques de Leeuw Prijs. Iedereen is daarbij van harte welkom.

Jaarlijks ontvangen de twee meest getalenteerde vierdejaarsstudenten van FHK de Jacques de Leeuw Prijs; één student van een uitvoerende opleiding en één student van een docentenopleiding. De genomineerden voor de Jacques de Leeuw Prijs 2019 zijn:

Genomineerden categorie Docerend:

- Ruby Kieft (Academie voor Theater)

- Jana Roovers (Academie voor Beeldende Vorming)

- Maaike Oldenboer (Academie voor Danseducatie)

- Sil van den Hout (Academie voor Muziekeducatie)

Genomineerden categorie Uitvoerend:

- Natalie Salek (Muziektheater; Academie voor Muziek- en Musicaltheater)

- Ali Clarke (Dance Academy)

- Claire Adams (Academy of Music and Performing Arts)

- Laura Hoogenstraaten (Academy of Art, Communication and Design)

- Cal Courtney (Academy of Circus and Performance Art)

- Carlota Lopez van de Logt (Rockacademie)

De prijs wordt ter beschikking gesteld door Stichting Jacques de Leeuw. De genomineerden worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van voorzitter Ton Rombouts. De prijswinnaars worden op dinsdagavond 2 juli in de Schouwburgzaal van Theaters Tilburg bekendgemaakt. Ook dan is iedereen van harte welkom. De genomineerden treden dan gezamenlijk op in een interdisciplinaire performance.

Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro gekoppeld. Een stimulans en een steun in de rug voor verdere studie of als investering in de beginnende carrière. Er is geen vergelijkbare prijs voor studenten aan kunstvakopleidingen in Nederland. Voor deze prijs komen studenten in aanmerking met unieke kwaliteiten en ambitie, die hun talent ook na hun studietijd verder willen ontwikkelen. Eerdere prijswinnaars waren o.a. Tom Sanderman, Celinde Schoenmaker, Juul van Stokkom en Josephina Hoogstad.

|Doorsturen