Uit

Gezichtsbepalende beeldtaal in de stad


TILBURG - In het TijdLab in de Bibliotheek LocHal is er op dinsdag 18 juni een presentatie over gezichtsbepalende beeldtaal in de stad. Aanleiding voor deze avond is het toekomstige lichtobject in de Spoorzone in Tilburg. Het aforisme 'De wereld van heden raast door in dada's voetspoor' van Antony Kok zal hierop te zien zijn.

Bibliotheek Midden-Brabant en Stadsmuseum Tilburg organiseren de presentatie samen met Ingrid Luycks en Tine van de Weyer van Nwe Stijl. Zij zetten zich in om de vernieuwingsgedachte van kunstbeweging De Stijl onder de aandacht te brengen. Deze beweging ontstond ruim 100 jaar geleden. Kunstenaar Antony Kok stond samen met Theo van Doesburg in Tilburg aan de wieg van de vernieuwingsbeweging De Stijl.

Beeldend kunstenaar Tine van de Weyer toont tijdens de presentatie een aantal interessante referentiebeelden van andere verbeeldingen in taal op gezichtsbepalende locaties in Nederland. Kunsthistoricus Ingrid Luycks vertelt meer over De Stijl en Antony Kok en de totstandkoming van het lichtobject.

Je bent welkom op dinsdag 18 juni om 19.30 uur in het TijdLab/Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Graag vooraf aanmelden via e-mail TijdLab@bibliotheekmb.nl.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld