Uit

Grandioze MuziekShow met eigen artiesten van Raakveld

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het belooft een groot feest te worden op 10 december bij Raakveld creatieve zorgwerkplaats. Ondersteund door de het ZingHetZelfOrkest van Henk Koekkoek en aangekondigd door Peer de Graaf zullen een tiental Raakveldartiesten optreden in de Grandioze Muziekshow. Reggae, levenslied, chanson, flamenco, pop, dance en rap zullen voor het voetlicht worden gebracht door deelnemers en vrijwilligers. Aanvang om 14.30 uur aan de Koestraat 113.

Raakveld biedt al 10 jaar dagbesteding aan mensen met enigerlei beperking, fysiek, verstandelijk en/of psychisch. Behalve met video, foto's, creabea, de tuin, yoga/stiltemeditatie, kringloop, de winkel of de keuken houden de deelnemers zich uiteraard ook bezig met muziek. Nu is al weken gewerkt aan de geluid- en lichtinstallatie en het podium. Er wordt geoefend onder de bezielende begeleiding van zangdocent Liesbet Kroese. Dancespecialist Patrick maakt zich druk: "Als ik maar op de goede noot begin, anders gaat het mis." De videoploeg repeteert om straks een goede opname te kunnen maken. Martijn: "We gaan met drie camera's werken en een intercom. Best ingewikkeld allemaal!" De klusploeg, bestaande uit Theo, Ton, Peter en Bart, werkt nog dingen af aan het plafond en zo heerst af en toe de chaos door de bedrijvigheid voor de komende Grandioze Muziekshow.

De band die de artiesten begeleidt ¿ het ZingHetZelfOrkest - bestaat naast orkestleider Henk Koekkoek (saxen, toetsen) uit BW Nederkoorn (drums), Piet Maas (bas) en Frederik Felix (gitaar). Ze zullen ook een aantal instrumentale nummers uitvoeren die door Raakvelders zoals Patrick zijn gemaakt. Peer de Graaf verzorgt ook nog een set swingende muziek en grappige liedjes. Het geluid is in handen van Wil van Beek. En Raakveldbestuurder Zjef Naaijkens zal iets gaan doen wat hij altijd geweigerd heeft als zanger van de Veulpoepers: playbacken op een clip, en nog wel in het Engels. Zjef: "Maar wel met een eigen nieuw nummer..."

Reserveren is noodzakelijk. Dat kan via Raakveld.nl of Facebook of tel. 013-5353898.

|Doorsturen