Uit

Greg Howe naar Paradox

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Amerikaanse meestergitarist Greg Howe komt naar Nederland met zijn ‘Wheelhouse Tour’. Howe is bekend van zijn sublieme solowerk en als gitarist van onder andere Justin Timberlake, Enrique Iglesias en Michael Jackson.

In zijn carrière creëerde Howe een heel eigen, virtuoze mix van metal, rock, blues, jazz en funk; een soort progfusion. Inmiddels heeft deze grootheid negen albums op zijn naam staan. Op zijn laatste soloalbum ‘Wheelhouse’ is als vanouds zijn funky, groovy fusiongeluid te horen. In tegenstelling tot veel andere gitaarhelden zorgt Greg voor pakkende tunes en interessante akkoordenschema’s, waarover hij zijn fabelachtige legato techniek uitgiet.

Tijdens de ‘Wheelhouse’ Tour neemt Howe niemand minder mee dan bassist Ernest Tibbs (bekend van Simon Phillips, Lee Ritenour, Mike Stern) en de Italiaanse drummer Gianluca Palmieri (Shayna Steele Band, Kamasi Washington, Ack van Rooyen) mee.

Greg Howe staat op woensdag 7 november in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang om 20.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.paradoxtilburg.nl

|Doorsturen