Uit

Stichting Ibhongo viert haar eerste lustrum

Grote manifestatie Stichting Ibhongo

Door een lezer

Het bestuur van Stichting Ibhongo maakt met trots bekend dat er, ter ere van het eerste lustrum, op 21 mei 2017 een grote feestelijke manifestatie gehouden wordt in CC Jan van Besouw te Goirle.

Op 20 januari 2012 werden bij notaris Smeets de oprichtingsstatuten ondertekend en nu, vijf jaar later, ondersteunen we in township Masiphumelele in Zuid Afrika twee pleeggezinshuizen, hebben we meegebouwd aan een goed kinderdagverblijf voor 150 kinderen en dragen we bij aan het verbeteren van de mogelijkheden tot sport en lichamelijke opvoeding op de plaatselijke basisschool.

Voor de toekomst liggen er plannen klaar voor studieondersteuning, de bouw van een tweede crèche en uitbreiding van de sportfaciliteiten voor de basisschool. Maar eerst richten we ons op de festiviteiten van 21 mei! Op deze vrolijke middag gebeurt er veel........ er is een kinderprogramma, dat om 11 uur begint, met o.a. theater, voorlezen, schmink, knutselen en dans. En voor de volwassenen start het programma om 12:00uur met muzikale optredens van gezelschappen als vocaal ensemble s'OTTOvoces, Afrokoor Cunene, aktiekoor Tegen de wind mee en de percussiegroep Djembasa. Verder kunt u meedoen met een workshop Afrikaanse Dans. Ook is er een veiling en Paul Cornelissen is de veilingmeester! En natuurlijk is er een kraam met diverse spullen die in Masiphumelele zijn gemaakt en laten we u kennis maken met het werk van onze stichting.

Het bestuur van Stichting Ibhongo ( Pien Oerlemans, Marieke Oostenenk, Gerry Westerburgen, Germa Zeijen, Con van Zundert) nodigt u van harte uit om het lustrumfeest mee te vieren met ons.

|Doorsturen