Uit

Grote sculptuur Anish Kapoor voor De Pont

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In september krijgt Museum De Pont in Tilburg een grote sculptuur van Anish Kapoor ter ere van het 25-jarig bestaan van het museum aan het Wilhelminapark. Dit geschenk is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met de gemeente Tilburg en steun van lokale bedrijven en particulieren, Brabant C, Museum De Pont en de befaamde Britse kunstenaar. Tilburg wordt de eerste Nederlandse stad met een monumentale sculptuur van Kapoor in een openbare ruimte.

Dit jaar viert Museum De Pont zijn 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan en uit erkentelijkheid voor Kapoors langdurige relatie met het museum zal de Britse kunstenaar een zes meter hoge sculptuur van roestvrij staal maken, die zal worden geplaatst in de openbare ruimte voor het museum. Tegelijk met de onthulling van het beeld opent het museum op zaterdag 16 september de tentoonstelling WeerZien, waarvoor bijzondere kunstwerken die als bruikleen in een van de tentoonstellingen van De Pont te zien zijn geweest, als 'logé' in de collectie zullen terugkomen.

Kapoor zegt over het museum: "De Pont heeft me gedurende vele jaren in staat gesteld mijn kunstpraktijk te laten zien zoals die werkelijk is. Voor kunstenaars is het niet alleen belangrijk een tentoonstelling te maken van hun werk, goede musea stellen kunstenaars in staat hun werk te gebruiken om nieuwe ideeën te verkennen. De Pont zorgt voor een balans tussen de experimentele privéwereld van de kunstenaar en de publieke wereld van tentoonstellingen."

|Doorsturen