Uit

‘Harmonium krijgt vleugel(s)’

Door een lezer

Het harmonium is de instrumentale rode draad door de nieuwste productie van het projectkoor Coro di Cielo, dat onder leiding staat van Annemieke Kamphuis. De zesde uitvoering, met als motto ‘Harmonium krijgt vleugel(s)’, is zaterdag 23 maart in Tilburg en zondag 24 maart in Den Bosch.

Op het programma staan ‘Otče Nás’ (Our Father) van de Tsjechische componist Leoš Janáček en ‘Petite Messe Solennelle’ van de Italiaanse toondichter Gioachino Rossini. Gewijde muziek waarin Slavische volksklanken van Janáček te herkennen zijn en - na de pauze – de melodische toonwendingen die zo weerklinken in het werk van Rossini. Janáček (1854-1928) , die ook muziekpedagoog was, componeerde pas op latere leeftijd zijn zes opera’s, orkestwerken, missen en gewijde muziek. De cantate 'Otče Nás’ schreef hij in 1901 voor een gemengd koor. Rossini (1792-1868) geniet een bredere bekendheid, vooral door zijn veertig opera’s, zoals de vaak uitgevoerde ‘Barbier van Sevilla’. De Italiaan produceerde daarnaast zowel komische als geestelijke werken. Coro di Cielo bestaat uit circa vijftig leden die afkomstig zijn uit de regio Den Bosch-Tilburg. Solistische medewerking verlenen Kyra van Camerijk (sopraan), Lucie van Ree (alt), Nick van Kuipers (tenor) en Jop van Gennip (bas). De muzikale begeleiding is in handen van Dirk Luijmes (harmonium) en Toon Bierman (piano).

De uitvoering in Tilburg op zaterdag 23 maart is in Het Cenakel (aanvang 20.00 uur), die in Den Bosch in de Grote Kerk (aanvang 14.30 uur). Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via stichtingpropodium@live.nl.

|Doorsturen