Uit

Hauschka naar Concertzaal Tilburg

Door Peter van Oirschot

Vidas Cerniauskas

TILBURG - Toetsenist en composer Hauschka was in Nederland o.a. te zien tijdens Into The Great Wide Open, Cross-linx en Eurosonic. Hij wist het poppubliek muisstil te krijgen met zijn moderne klassieke muziek. Deze winter maakt hij een beperkte tournee door Europa, waarin hij onder andere in Berlijn, Hamburg en voor Nederland alleen in Tilburg te zien is. Op woensdag 20 december vindt zijn enige concert in Nederland plaats in Concertzaal Tilburg. Aanvang om 20.30 uur.

De muziek van Hauschka is ritmisch, vernieuwend en toegankelijk en hij wordt vergeleken met componisten als Eric Satie en Steve Reich. Ook zijn er invloeden te horen van muzikale innovators als John Cage en Aphex Twin. Tijdens deze liveshow brengt hij onder andere muziek van zijn laatste plaat What If: luchtig en melancholiek tegelijk, minimalistisch, maar ook swingend. Samen met vier strijkers van het Alma Quartet, maar ook solo. What If is een persoonlijke plaat en legt tevens de focus op futurisme en de toekomst. Ook al leven we in onzekere tijden, er is maar één weg: vooruit.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.theaterstilburg.nl, telefonisch via 013-5432220 of rechtstreeks aan de balie van Theaters Tilburg.

|Doorsturen