Uit

Help mee met het aanplanten van vruchtdragende bomen en struiken, uitbreiding Plukroute “Stokhasselt”

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

De Plukroute als onderdeel van Natuurtuin Stokhasselt is een groot succes! Binnenkort kunt u nog meer genieten van vruchtdragende bomen en struiken, want de Plukroute wordt uitgebreid door heel de wijk Stokhasselt.. Op 19, 20, 21, 24 en 25 april gaan we aan de slag van 08.30-17.30 uur.

Helpt u mee?

U kunt helpen de bomen en struiken te planten. Woont u in de buurt en wilt u een paar uur, een dag of meerdere dagen helpen, meldt u zich dan aan via plukroute@stokhasselt.nl. Martijn Ballemans van Puur Permacultuur begeleidt de aanplant. Wilt u weten hoe de route loopt en wat er geplant wordt kijk dan vooral op: https://prezi.com/u7s1huvwgmcr/een-plukroute-door-tilburg-stokhasselt/. De uitbreiding van de Plukroute wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg.

De Plukroute in een “notendop”
De Plukroute brengt mensen in beweging. Een route waarbij de wandelaar langs verschillende oogstbare plantsoentjes loopt waar noten, fruit en bloemen geoogst kunnen worden.
En de Plukroute laat mensen genieten van de natuur. Genieten van de schoonheid van bloesem, het groeien van fruit, maar ook het besef dat het planten van “nuttig” groen een positieve invloed heeft op het welzijn. Het is ook nog eens goed voor de natuur zelf, want de rijke mix aan eetbare planten zorgt voor verhoging van de biodiversiteit. Het initiatief verbindt buren met elkaar omdat het een onderwerp biedt om over te praten maar ook omdat het erg leuk is om samen de route aan te leggen, de oogst te delen en te ruilen.

Op de hoogte blijven
De nieuwste feitjes en de lekkerste recepten van de Plukroute vind je op de website en op de facebookpagina

|Doorsturen