Uit

‘Het Verhaal van het Verhaal’

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis presenteren komend seizoen hun tweede gezamenlijke familievoorstelling, ‘Het Verhaal van het Verhaal’.

Phile Deprez

De familievoorstelling Het Verhaal van het Verhaal is voor iedereen vanaf 8 jaar. De première vindt plaats op 15 september in Theaters Tilburg. Daarna start een tournee door Nederland en België.

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos! Het Verhaal van het Verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.

Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Christiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen? Het Verhaal van het Verhaal is een onvervalste ‘Batelaan’, een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ familievoorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam, of juist wel!

Het Zuidelijk Toneel en Theater Artemis weten elkaar al jarenlang goed te vinden. In 2016 produceerden zij hun eerste gezamenlijke, eigenzinnige familievoorstelling ‘Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde’.

|Doorsturen