Uit

Hilariteit alom in 'Het laatste avondmaal'

Door Peter van Oirschot

BERKEL-ENSCHOT - Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni speelt Stichting VOTO de klucht in drie bedrijven 'Het laatste avondmaal' in De Druiventros in Berkel-Enschot.

In dit stuk worden de avonturen van de nonnen na hun vertrek uit het klooster Koningsoord gevolgd. Het is een bijzonder avontuur dat garant staat voor de nodige lachsalvo's. Het stuk is geschreven door Vincent van Rijsewijk en wordt geregisseerd door Harrie van Rijsewijk.

Het is voor de eerste maal dat Stichting VOTO een avondvullende klucht opvoert, waarin zowel volwassen acteurs als kinderen spelen. Liefst zes jeugdleden geven acte de préséance en maken hun debuut in deze avondvullende klucht. De auteur heeft het stuk speciaal voor deze groep en haar samenstelling geschreven. Daarnaast is deze klucht natuurlijk geïnspireerd op de verhuizing van de zusters uit Koningsoord in Berkel-Enschot een paar jaar geleden. Het eerste bedrijf is vorig jaar ter gelegenheid van de opening van het theaterseizoen van De Schalm al als éénakter opgevoerd. Ditmaal is het stuk uitgebreid met twee bedrijven tot een avondvullende klucht.

Tussenstop

'Het Laatste Avondmaal' handelt over het vertrek van de zusters uit Koningsoord, met in hun kielzog pastoor Jansen en koster Harrie. Op weg naar hun nieuwe bestemming maken ze een 'onbedoelde' tussenstop. De vrome gelovigen krijgen te maken met een huishouden dat -op zijn zachts gezegd- niet alledaags is. Daar blijkt maar weer dat ieder huisje haar kruisje heeft. Zeker wanneer de pastoor een dubbele agenda blijkt te hebben. Geheime missies, misverstanden, complotten en andere verwikkelingen leiden tot doldwaze en komische taferelen.

Zin in een avond lekker ouderwets lachen? Kom dan op vrijdag 8 of zaterdag 9 juni kijken naar 'Het Laatste Avondmaal' in De Druiventros in Berkel-Enschot. De entree bedraagt ¿ 8,50 en kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Druiventros en bij Tamoil Robben in Berkel-Enschot of voorafgaand aan de voorstellingen 's avonds aan de kassa. De voorstellingen beginnen beide avonden om 20.00 uur.

|Doorsturen