Uit

Hitmusical 'Kinky Boots' naar Theaters Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Eind 2019 komt de spetterende musical 'Kinky Boots' naar Theaters Tilburg.

Roy Beusker

De feelgood musical met o.a. Vajèn van den Bosch, Jonathan Demoor en Naidjim Severina is van 18 t/m 21 december te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg.

In de hilarische, brutale en ontroerende musical Kinky Boots volgen we Charlie Price (Jonathan Demoor), die de slechtlopende schoenenfabriek van zijn vader erft. Charlie ontmoet Simon (Naidjim Severina), een bokser die eigenlijk liever door het leven gaat als Lola. Om een faillissement af te wenden, slaan Charlie en 'Lola' de handen in één. Samen storten ze zich op de markt van kinky laarzen voor dames die eigenlijk heren zijn. Niet alle medewerkers van de fabriek zijn even blij met deze nieuwe richting, en ook Charlies verloofde (Vajèn van den Bosch) wil er niets van weten. Charlie en Lola, die merken dat ze toch niet zo verschillend zijn, hebben tot aan de Milaan Fashion Week de tijd om alles af te krijgen.

Sterke cast

De zoektocht naar de drie hoofdrolspelers bleek lastig, maar uiteindelijk is er een sterke cast gevormd. Vajèn van den Bosch, bekend van On Your Feet en Grease, speelt de rol van Lauren en brengt de geweldige songs van schrijfster Cyndi Lauper op haar eigen wijze. Ook Naidjim Severina, die de rol van Simon/Lola vertolkt, was eerder al te zien in The Lion King in de rol van Simba. In Kinky Boots zingt, danst en acteert hij de sterren van de hemel, en dat alles op hoge hakken. Tenslotte zien we ook Jonathan Demoor, die eerder speelde in de succesvolle producties Soldaat van Oranje - De Musical en Liesbeth de musical. Ruud de Graaf en Hans Cornelissen zagen hem direct in de rol van Charlie, en dat maakte Jonathan waar tijdens de audities.

Hitshow

Zowel op Broadway als op West End is Kinky Boots een ongelooflijke hit, en kon rekenen op verschillende musicalprijzen. Onder andere voor de muziek, die speciaal geschreven is door niemand minder dan Cindy Lauper. Het verhaal, dat zich focust op 'zijn wie je wilt zijn' ontvangt veel lof.

Tickets zijn te bestellen via theaterstilburg.nl aan de balie of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen