Uit

Holland Dance Festival 2020 ook in dansstad Tilburg


TILBURG - De komende editie van het Holland Dance Festival, dat plaatsvindt van 22 januari tot en met 8 februari 2020, strijkt ook in Tilburg neer.

Ralf Mohr

De directies van Theaters Tilburg en Holland Dance Festival zijn dit overeengekomen. Het publiek kan een interessante samenwerking tegemoet zien, waarbij twee internationale producties worden gepresenteerd.

Artistiek directeur van Holland Dance Festival, Samuel Wuersten: 'Wij kijken vol spanning uit naar onze nieuwe samenwerking met Theaters Tilburg. Met in het eerste jaar twee zeer uiteenlopende producties slaan wij enthousiast de handen ineen om de internationale dans te vieren en voor een groter publiek toegankelijk te maken. Het Italiaanse topgezelschap Aterballetto presenteert onder andere Johan Ingers meesterlijke ode aan de dans, Bliss. Bij de voorstelling Mire van de Zwitserse choreografe Jasmin Morand wordt het publiek comfortabel liggend meegenomen in een fantasierijk en fascinerend visueel spel.'

Directeur Theaters Tilburg, Rob van Steen: 'Tilburg is een stad waar dans leeft. Jonge makers worden hier opgeleid, krijgen volop kans zich te ontwikkelen, en het publiek weet de weg te vinden naar allerlei dansvormen. Als grootstedelijk podium hebben wij dan ook een goed gevulde dansportefeuille, waar zowel lokale, landelijke als internationale gezelschappen in terugkomen. De samenwerking met Holland Dance Festival geeft dat internationale profiel een extra push. Wij zijn er dan ook trots op dat beide voorstellingen volgend jaar exclusief in Tilburg en Den Haag te zien zijn. Wat ons betreft dé basis voor een samenwerking die wij de komende edities van Holland Dance Festival uit weten te breiden.'

Op zaterdag 18 mei om 12.00 uur gaan de voorstellingen bij Theaters Tilburg in de verkoop voor het nieuwe seizoen 2019-2020.

Holland Dance Festival

De zeventiende editie van het Holland Dance Festival vindt plaats in januari en februari 2020. Het festival brengt ook in 2020 vooral primeurs voor Nederland en presenteert gezelschappen en danskunstenaars die anders niet in ons land te zien zouden zijn. Voor iedereen is er iets nieuws te ontdekken of juist te herkennen. Gedurende drie weken staat Den Haag volledig in het teken van de internationale dans. In totaal zijn in deze periode zo'n vijftig voorstellingen van over de hele wereld te zien, die samen het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans onderstrepen. Een groeiend aantal van de festivalproducties is bovendien ook in Amsterdam, Rotterdam en Delft te zien én deze komende editie dus voor het eerst ook in Tilburg.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld