Uit

Hotelgasten 2018 met Jan-Willem Rozenboom

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Voor het derde jaar op rij presenteert Theaters Tilburg Hotelgasten, waarbij muzikanten in een intieme setting worden geïnterviewd door popjournalist en columnist Leon Verdonschot. Op 10 januari 2018 ontvangt hij om 20.30 uur pianist Jan-Willem Rozenboom, bekend van zijn Goldberg Variaties en als pianist van Guus Meeuwis. Aan de hand van persoonlijke verhalen krijg het publiek een uniek inkijkje in zijn leven. De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan.

Het concept van Hotelgasten startte enkele jaren geleden in Theater de NWE Vorst, en heeft inmiddels een thuis gevonden in Theaters Tilburg. Voor de pauze gaat Leon Verdonschot in gesprek met zijn gast. Wat zijn de inspiratiebronnen en passies? Na de pauze is er tijd voor muziek. Jan-Willem speelt dan, samen met enkele gasten, een uiteenlopend programma. Van Brel en Stromae tot Piazzolla en Schubert.

Jan-Willem Rozenboom is misschien wel het meest bekend als de vaste pianist, componist en producer van Guus Meeuwis. Samen met hem schreef hij hits als Brabant en Tranen gelachen. Rozenboom is echter ook een van de meest getalenteerde klassieke pianisten van Nederland. Hij studeerde in 2000 cum laude af aan het Brabants Conservatorium en bekwaamde zich sindsdien in de Goldberg-variaties. Een onderneming waaraan slechts weinig pianisten zich wagen.

Tickets zijn te koop via www.theaterstilburg.nl, rechtstreeks aan de kassa of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen