Uit

Iftar bij Broodje Aap & Linke Soep

Door Petra Jansen

TILBURG - Wie wil kan op donderdag 31 mei aanschuiven voor een iftar bij Broodje Aap & Linke Soep.

In de keukentraining van Broodje Aap & Linke Soep worden de kooktalenten onder de nieuwkomers van Tilburg voorbereid op werk in de horeca. Er staan bijzondere gerechten op tafel en die worden samen geproefd en besproken. In de keuken in de Boomstraat in Tilburg wordt er volop geëxperimenteerd met gerechten uit alle windstreken, geoefend met keukentechnieken en vooral veel Nederlands gepraat. Want deze nieuwkomers zijn de nieuwe horecatalenten. Vaak hebben zij in eigen land al veel ervaring opgedaan, in prachtige keukens gewerkt of zelfs een eigen restaurant gehad. Tijdens de keukentraining is er vooral aandacht voor de taal van de keuken. Ook leren de deelnemers hun eigen gerechten te presenteren. Zo geeft Broodje Aap & Linke Soep nieuw perspectief aan de nieuwe Tilburgse koks. Binnenkort presenteren zij hun gerechten en daarbij kan iedereen aanschuiven. Op 31 mei laten de koks Dahira, Kenan en Mohammad de bezoekers proeven van hun eigen gerechten uit Somalië, Syrië en Afghanistan. Die avond is een speciale avond: de iftar. Dat is de maaltijd die tijdens de ramadan gegeten wordt na zonsondergang. Inloop is om 21.30 uur en om 21.52 uur wordt het vasten verbroken met melk en dadels. De maaltijd kost €10,00. Aanmelden kan via info@broodjeaaplinkesoep.nl.

|Doorsturen