Uit

Iggy Pop leest Houellebecq

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op dinsdag 6 juni presenteert De NWE Vorst To Stay Alive: A Method in het kader van Pop Up Cinema i.s.m. Sapientia Ludenda. Aanvang om 20.00 uur.

Een unieke èn eenmalige kans om de intrigerende documentaire To Stay Alive: A Method te beleven in de NWE Vorst in een bijzonder programma rondom deze 'verfrissende feelgood-film over lijden'. Psychiater en dichter Raymond Haans leidt de avond luchtig en met de nodige humor in. Na de film wordt nagepraat met filmmakers Arno Hagers en Erik Lieshout.

'The Godfather of Punk' Iggy Pop leest met veel bezieling en met zijn diepe, geleefde stem voor uit Michel Houellebecqs 'To Stay Alive' ('Leven, Lijden, Schrijven'). Dit spraakmakende essay uit 1991 over waanzin, overleven en kunst, roept dichters op om terug te gaan naar de oorsprong: het lijden. Een dichter moet de vinger op de wond van de maatschappij leggen en hard drukken, aldus Houellebecq. Diezelfde Houellebecq zei ook: "Wek afkeer op, dan zit je goed". Het zijn uitspraken waar Iggy Pop een geestverwant in herkende. Zelf zat hij als jonge muzikant ook dicht tegen de waanzin aan.

Regisseur Lieshout filmt Iggy Pop in zijn zonnige tuin, filmt Houellebecq in de franse keuken van zijn grootouders en spreekt mensen met een psychiatrische aandoening, wiens levensverhalen een inspiratiebron vormden voor 'To Stay Alive'.

Kijk op www.denwevorst.nl voor meer informatie.

|Doorsturen