Uit

Ilja Leonard Pfeijffer met Nederlands Blazers Ensemble

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Muziek van Ravel en Debussy en een verhaal van Ilja Leonard Pfeijffer smelten samen bij het Nederlands Blazers Ensemble. De voorstelling 'Wonderlijke Verhalen' is te zien op zaterdag 13 mei om 20.30 uur in de concertzaal van Theaters Tilburg.

Drie muziekstukken met daarbij drie wonderlijke verhalen. Beeld, muziek en woord smelten samen in een zinnenprikkelende avond in de concertzaal. Dichter en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer vertelt een nieuw verhaal over een soldaat, gebaseerd op La boite à joujoux van Claude Debussy. En de Vlaamse live-painter Gerda Dendooven, die ook boeken van onder anderen Bart Moeyaert en Toon Tellegen illustreerde, brengt Ravels Ma mère l'oye tot leven. Ook klinkt Debussy's L'après-midi d'un faune, waarbij op film de legendarische danser Rudolf Noerejev te zien is.

Ilja Leonard Pfeijffer heeft veel onderscheidingen ontvangen voor zijn poëzie en romans. Zo ontving hij in 2014 nog de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba. In 2015 was Pfeijffer de auteur van het Poëziegeschenk, en in het voorjaar toerde hij door Nederland en Vlaanderen met het theaterprogramma The Pursuit of Happiness. Nu staat hij in Concertzaal Tilburg met het Nederlands Blazers Ensemble voor een bijzondere samenwerking.

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo'n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma's te spelen. Met deze vernieuwende programma's wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen.

Tickets zijn te bestellen via www.theaterstilburg.nl, aan de balie van InfoService en Tickets of telefonisch via 013-5432220.

 

Foto: Gelya Bogatishcheva

|Doorsturen