Uit

In ban van de koning op 'Boeken rond het Paleis'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Terugbrengen van de koningssfeer die Tilburg beleefde tijdens Koningsdag, dat gaat Rick de Haas in zijn stad doen. Inspiratiebron is het borstbeeld van Koning Willem II in het Paleis-Raadhuis, waar op zondag 27 augustus van 11.00—16.00 uur diverse activiteiten gepland zijn in de hal die voor deze dag is omgedoopt tot Kinderplein. Rick de Haas laat kinderen de koning tekenen vanaf 12.00 uur.

Stichting Cools nodigt alle kinderen uit om naar het Kinderplein te komen tijdens deze 20e editie van "Boeken rond het Paleis". Het Kinderplein is een nieuw element voor de hopelijk toekomstige vaste bezoekers: de huidige jeugd. Er is een leuk programma samengesteld met o.a. een workshop van schrijfcoach Ester van Zundert van Schrijfletters, een vertelling door Charlotte Dematons en een bijzondere tekensessie met de bekende illustrator Rick de Haas uit Tilburg.

De koningssfeer terugbrengen, kinderen kennis laten maken met Koning Willem II. Kinderen het Paleis-Raadhuis laten beleven op een creatieve manier. Zo enthousiast reageerde Rick de Haas tijdens de rondgang in de hal dat straks het Kinderplein heet. Rick de Haas, bekend als illustrator van Mees Kees en recentelijk De Gorgels van komiek Jochem Myjer, zei direct ja om het verzoek deel te nemen aan "Boeken rond het Paleis". Zijn uitgeverij gaf alle medewerking, zodat ook zijn werk de hal van het Paleis-Raadhuis versierd. Rick is vriend van Boekhandel Livius de Zevensprong. Zijn activiteit staat geprogrammeerd van 12.00—13.00 uur. Maar wie weet nog veel langer....zei hij. Om de ervaring van de kinderen met Koning Willem II te bewaren is een fotogaaf aanwezig om het resultaat vast te leggen.

Meer informatie: www.stichtingcools.nl/boeken-rond-het-paleis/literairprogramma/

|Doorsturen