Uit

Internationale kwartet van Paul van Kemenade


TILBURG - Hét paradepaardje van de Tilburgse saxofonist Paul van Kemenade is zijn internationale kwartet met de Amerikaanse trombonist Ray Anderson, bassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink. Samen wonnen zij de Boy Edgar Prijs in het seizoen 1998-1999.

Twintig jaar later staan zij nog steeds onvermoeibaar op het podium. Dit keer op vrijdag 31 mei in Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Aanvang om 20.30 uur.

Trombonist en vijfvoudig Downbeat Critics Poll-winnaar Ray Anderson voelt zich op zijn gemak bij zijn Nederlandse zielsverwanten. Hij is een expressieve blazer die de oude en nieuwe tradities van Chicago en New Orleans in zich verenigt.

Bassist (en pianist) Ernst Glerum staat er bekend om dat hij melodie en stuwende ritmiek op onnavolgbare wijze weet te verbinden. Drummer en prikkelende improvisator Han Bennink is meer dan 45 jaar het internationale uithangbord van de Nederlandse geïmproviseerde muziek. Moeiteloos switcht dit kwartet onder leiding van 'Tilburgs trots' Paul van Kemenade van opgewekte swing tot pittige Cubaanse grooves en broeierige ballads.

Entree: 15 euro. Kaarten zijn te koop via www.paradoxtilburg.nl of aan de kassa van Paradox.

|Doorsturen