Uit

Jaren 20 centraal in Textielmuseum

Door Peter van Oirschot

foto: Joep de Beer

TILBURG - Van maandag 9 tot en met zondag 15 april is het Nationale Museumweek. Dit jaar is het thema Ons echte goud: dichterbij dan je denkt, waarmee musea in heel Nederland het enorme culturele kapitaal in de schijnwerpers zetten.

Bij het Textiel Museum in Tilburg krijg je op zaterdag en zondag 50% korting op de entreeprijs. Daarnaast organiseert het museum deze week een reeks gratis activiteiten. Veel van de activiteiten staan in het teken van de tentoonstelling 1920s Jazz Age, Fashion & Photographs. Zo is het mogelijk om tijdens een inloopworkshop een haarsieraad te maken, een dansje te maken op muziek uit de Jazz Age en jezelf geheel in jaren 20 stijl op de foto te laten zetten in een photobooth.

Zaterdag en zondag zijn er om 13.00, 13.45, 14.45 en 15.30 uur mini-rondleidingen. Op het panoramadeck van het entreegebouw wordt een aflevering van 'Andere Tijden' getoond, die met indrukwekkende archieffilms een beeld geeft van de jaren 20 in Nederland. Ook bent u van harte welkom om tijdens de Nationale Museumweek een kijkje te nemen in Handweverij Vincentius, op het terrein van het Textielmuseum. Dit is een creatieve werkplek voor mensen met een beperking waar onder andere geweven, gevilt en gebreid wordt onder begeleiding van ASVZ.

|Doorsturen