Uit

Jonge makers in De NWE Vorst

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tijdens de PREJAVU-avond op donderdag 23 november presenteren jonge makers spannende cross-overs tussen dans, circus en theater. Deze avond zien we werk van Fernando Belfiore, Evangelos Biskas & Elysia Mc Mullen en Camille Paycha. Aanvang om 20.00 uur in Theater De NWE Vorst, Willem II straat 49 in Tilburg.

In D3US/x\M4CHIN4 onderzoekt Fernando Belfiore een poëzie die onvoorstelbare veranderingen veroorzaakt. In het meta-universum van Fernando vormen verleden en toekomst het heden. Hij smeedt een nieuw epos van goden en mensen, van machines en gadgets en van licht en geluid. Vertrekkende uit een schijnbaar hopeloze situatie, die verwijst naar de Griekse tragedie, zet Belfiore zijn deus ex machina in werking. Dit meta-universum laat je jouw dagelijkse werkelijkheid anders ervaren. Niet drie maar minstens zes dimensies worden blootgelegd. D3US/X\M4CHIN4 is een hedendaags ritueel over onze omgang met technologie. Een onverwachte kracht; een machine die eenmaal in beweging je verbeelding verruimt.

In Search of a Title is een project van Evangelos Biskas (1994) en Elysia Mc Mullen (1991). Beide makers studeerden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en zijn gefascineerd door het surrealisme. In deze voorstelling gebruiken ze het surrealisme en absurdisme als vertrekpunt voor een fysieke danstaal. Met het menselijk lichaam als medium, zoeken ze hiernaast naar vormen voor origineel en intuïtief gedrag. Wat verstaan wij onder normaal, natuurlijk en logisch? Kunnen wij bestaande normen herdefiniëren?

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 van Camille Paycha is een fysieke performance op zoek naar hogere sferen. Camille is in 2015 afgestudeerd aan de Academy for Circus and Performance Arts in Tilburg.

|Doorsturen