Uit

'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat'

Door Peter van Oirschot

GOIRLE - Op 6, 7, 13, 14 en 15 oktober presenteert SPOT! theater de musical 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' in de grote theaterzaal van cultureel centrum Jan van Besouw in Goirle.

SPOT! Theater brengt deze vrolijke en kleurrijke musical in een vernieuwde versie met een vertaling van Martine Bijl. Het is één van de vele bekende titels van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, die samen grote theatersuccessen boekten met Jesus Christ Superstar en Evita.

De uitbundige musical met veel humor is geïnspireerd op het beroemde verhaal Jozef in het oude Egypte, waarin hij zich ontwikkelt van zijn vaders oogappel tot onderkoning van het land. Jozef wordt door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis. Daar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: Jozef kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, legt Jozef hem zijn dromen uit, stelt hem gerust en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef. Een tijdloos verhaal over volwassen worden, jaloezie en vergeving. Dit alles op een uitbundige manier met veel humor en muziek; rock 'n roll, calypso, disco en nog veel meer.

|Doorsturen