Uit

Jubileumfestival Factorium 150 jaar


TILBURG - Drie keer goud! Honderdvijftig jaar onderwijs in muziek, dans en theater maakt Tilburg tot een bijzondere cultuurstad en dat gaat Factorium vieren.

Jostijn Ligtvoet Fotografie

Dat vieren begint met een gratis toegankelijk jubileumfestival op zondag 17 februari van 13.00-18.00 uur in het hoofdgebouw van Factorium aan het Koningsplein 11a in Tilburg.

De dag is gevuld met grote en kleine voorstellingen, mini-optredens, cross-overacts, gastoptredens, masterclasses en workshops. Verwacht een groot feestje. En bij feestjes horen ook verrassingen en cadeaus, daar zul je als bezoeker ook het nodige van merken. Een greep uit het programma:

Jubileumshow '150 jaar Circle of Talent'

In het Factoriumtheater zie je een wervelende show over de bijzondere en rijke muziekgeschiedenis van de stad. Je komt ogen en oren tekort omdat er zoveel prachtige verhalen te vertellen zijn die vormgegeven worden door de kunstenaars/docenten en jonge talenten die Tilburg en Goirle rijk zijn! Je ziet ruim 100 performers van alle leeftijden en van alle disciplines. Toptalenten die al op menig ander podium hebben gestaan.

Mysteriecaravan

Vergeet de All You Need is Love caravan, Factorium heeft een veel leuker exemplaar! Een caravan waarin je wordt verrast met een zeer exclusief programma. Wat je te zien krijgt, is een verrassing. Het is kort… maar absoluut krachtig! Het is anders dan anders. Het is bijzonder en een tikkeltje vreemd. Zorg dat je een gouden ticket te pakken krijgt voor deze plek, want dit wil je niet missen! De tickets zijn die dag, maar ook via een online actie te bemachtigen.

Factorium 'dance & musicbattle'

Are you ready to rumble? Dansers en musici van Factorium halen echt alles uit de kast om de beste show ooit weg te zetten. Niemand weet wat hem of haar te wachten staat. Het is live. Het is pure improvisatie. Het lot bepaalt welke musicus wordt gekoppeld aan welke urban dancer. En dan kan de strijd beginnen. De ultieme culture clash tussen dans en muziek.

'Factorium goes Broadway sing-a-long'

Ouwe klassiekers en de allernieuwste musical hits van Broadway, Hollywood en Walt Disney. Ze komen tot leven tijdens deze show van de Musical4U talenten. Een fantastisch meezingspektakel voor jong en oud.

Museumtheatertour

Een hoogst ongebruikelijke tourguide neemt je mee door de historie van bijzondere muziekinstrumenten in een muziekmuseum dat je nooit eerder hebt gezien. Treedt binnen en laat je verrassen!

'Witte Salon Sounds'

De toptalenten van Factorium laten in deze prachtige ruimte zien en horen wat ze in huis hebben met masterclasses en mini concertjes. De Witte Salon is dé plek om te luisteren, te genieten en te leren van deze toptalenten.

De Wasserette

Dat de was doen een wel hele spannende aangelegenheid kan zijn, daar kom je achter in De Wasserette. Hét wasmachinetheaterconcert dat eerder te zien was bij het evenement 'Tussen Klooster, Kwetterie en Kerk'.

MusicAllFactory

De talenten van de MusicAllFactory laten zien wat ze in huis hebben in showcases en open lessen. Je ziet de musicalsterren van de toekomst.

'Our stage is yours'

Oftewel een open jam in de studio’s van de Popfactory! Pak een instrument en speel mee met de tunes van de band of maak samen een nieuw nummer. Doorgewinterde muzikanten kunnen hier terecht, maar zeker ook de absolute beginners.

Mysterietheater

In het pluche van ons theater weet je niet wat je gaat zien! Terwijl je ogen nog moeten wennen aan de donkerte, worden je zintuigen al geprikkeld met een verrassingsoptreden. Strijk neer in ons Mysterietheater! En blijf gerust even zitten voor de volgende voorstelling.

'Work it'

Bij het Jubileumfestival kun je behalve kijken ook gewoon lekker meedoen aan workshops en open lessen in een van de werkplaatsen. Je hoeft geen podiumdier te zijn, maar dat mag natuurlijk wel. Leef je vooral lekker uit en wie weet ben je niet meer weg te slaan uit de spotlights.

Minifactory

Ook voor de allerkleinsten is het feest! In een speciaal ingerichte ruimte is er een doorlopend programma voor kinderen tot 7 jaar. Natuurlijk zijn papa, mama, ouders en verzorgers ook van harte welkom.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.factorium.nl/jubileumfestival

|Doorsturen

Tilburg in Beeld