Uit

Kaartverkoop Festival Circolo van start

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op dinsdag 3 juli heeft Festival Circolo haar programma met internationale circusproducties bekend gemaakt en is de kaartverkoop gestart.

Mark Dawson Photography

Van 12 tot en met 21 oktober bespelen 10 verschillende internationale circusgezelschappen de zeven in het Tilburgse Leijpark gebouwde circustenten. Dit programma met lange producties wordt begin augustus aangevuld met een zeer uitgebreid aanbod van korte voorstellingen.

Festival Circolo is het grootste festival in Nederland dat zich geheel richt op het hedendaagse circus. Circus zonder spreekstalmeester die losse acts aan elkaar praat, maar waarin wel bekende en onbekende circuskunsten worden vermengd met moderne dans, theater, vormgeving en muziek tot totaalvoorstellingen.

Na zes succesvolle edities op landgoed Velder in Liempde is besloten de verdere toekomst van Festival Circolo in Tilburg te ontwikkelen in nauwe samenwerking met de Fontys Academy for Circus and Performance Art (ACaPA), Theaters Tilburg, de Nwe Vorst en vele anderen.

Tilburgse invloed

Tijdens Festival Circolo treden veel artiesten op die hun vaardigheden op circusgebied in Tilburg hebben kunnen ontwikkelen. De basis van Collectif Malunés werd in 2008 gelegd op de circusschool ACaPA, waar tien jaar geleden vier studenten besloten samen verder te gaan. Nu toeren ze met hun eigentijdse sprookjesvoorstelling in hun eigen tent succesvol door Europa. Ook diabolo-artieste Solveigh Weyenteth besloot na haar opleiding in Tilburg een tent te kopen en rond te gaan trekken. Zij komt terug naar de stad en strijkt neer in het Leijpark.

Danser-acrobaat Aleander Vantournhout vroeg drie acrodansers die de afgelopen twee jaar in Tilburg afstudeerden om mee te werken aan zijn nieuwe productie, waar veel programmeurs in Europa naar uitkijken. Ook zij willen deel uit maken van de première van Festival Circolo in de stad van hun opleiding. Zo krijgt het festival een flinke Tilburgse kleur.

Daarnaast zijn top-voorstellingen te zien uit Zweden, Frankrijk, België en het Verenigd Koninkrijk.

Tickets voor deze programmaonderdelen kosten tussen ¿ 10,- en ¿ 25,-. Kaarten zijn online te koop via website www.festivalcircolo.nl

|Doorsturen