Uit

Kermisgeschiedenis te zien in De Joazeetie

Door Petra Jansen

TILBURG - Zaterdag 17 en zondag 18 augustus kan jong en oud zich nog eenmaal vermaken met vele verhalen en voorwerpen uit de Tilburgse geschiedenis bij rariteitenkabinet De Jaozeetie.

De eerste editie van de Jaozeetie duurde slechts 3 dagen, maar trok honderden bezoekers. De LocHal editie van De Jaozeetie werd zelfs door duizenden mensen bezocht. Ook de kermiseditie van de Jaozeetie tijdens de Tilburgse Kermis werd ondanks de hitte druk bezocht. Komend weekend is deze editie nog eenmaal te bezoeken in NS16. Beleef de geschiedenis van de Tilburgse Kermis aan de hand van ruim 40 bijzondere, gekke, verrassende en spraakmakende verhalen en voorwerpen. Wat te denken van de vleeshaken van fakir Kühnelli, de nougatoorlog van de gebroeders Stuvé of de drooglegging tijdens de kermis die jaren duurde?

Herinneringen

Verhalen van lang geleden, maar ook de meer recente geschiedenis van de kermis komt voorbij. De geselecteerde voorwerpen, foto¿s en geluidsfragmenten roepen bij de een direct herinneringen op, voor anderen zijn ze nieuw. Het wordt een unieke Tilburgse belevenis, die zal verbazen en ontroeren, maar die ook zeker bij velen een lach zal veroorzaken. En waar Jaozeetie! natuurlijk naar hartenlust geroepen mag worden. NS16 is gevestigd aan het NS-plein 16 in Tilburg. De toegang is gratis. De Jaozeetie is een initiatief van Bas Horsten en Noortje van Venrooij en is mede mogelijk gemaakt door de Erfgoed Tilburg & Awesome Foundation. Meer informatie op www.facebook.com/dejaozeetie.

 

|Doorsturen