Uit

Kerstconcert en jubileum Tilburgs Vocaal Ensemble

Door Petra Jansen

TILBURG - Op 17 december, om 20.00 uur, luidt het Tilburgs Vocaal Ensemble het jaar uit met een kerstconcert in het Cenakel.

Met de feestdagen in het verschiet kunnen bezoekers genieten van hartverwarmende muziek van o.a. Felix Mendelssohn, John Rutter, Jules de Corte en Bob Chilcott. Van Evert van Merode zingt het koor daarnaast een bijzonder arrangement van het alom bekende ‘Jingle Bells’. In de vertrouwde handen van dirigent Ramon van den Boom en pianist Toon Bierman laat het TVE horen hoe stemmig en speels koormuziek kan zijn. De titel ‘Es ist jetzt Singens Zeit!’ is niet voor niets gekozen: ook voor het publiek valt er te zingen tijdens dit concert. Toegangsprijs is €10,- inclusief consumptie, voor Vrienden van het TVE gratis. Kaarten zijn te bestellen via kaartverkoop.tve@gmail.com.

Jubileum

Tegelijk vormt dit concert een opstap naar 2020, het jaar waarin het Tilburgs Vocaal Ensemble 50 jaar bestaat. Begonnen als kamerkoor van de muziekschool en groot geworden met het werk van J.S. Bach, brengt het TVE al jaren méér dan alleen Barokmuziek ten gehore. Naast klassieke koormuziek komt in de concerten regelmatig werk van hedendaagse componisten aan bod. Ook maakt het koor uitstapjes naar muziektheater en werkt het TVE graag samen met andere koren en artiesten. Zo bracht het in 2018 met jeugdkoor Souvenir uit Tilburg een theatervoorstelling rond het Nederlandstalig kleinkunstlied. Twee van de arrangementen uit die productie zijn terug te horen in het kerstconcert.

Activiteiten

Het jubileumjaar 2020 wordt gevierd met tal van activiteiten. In de lente mogelijk het concert voor Koningsdag, en in september een workshop voor Vrienden, leden en oud-leden, waarbij alle registers open mogen. Tenslotte de uitvoering van het oratorium ‘Solomon’ van Händel, samen met het Zuid Nederlands Kamerkoor, ook 50 jaar in 2020, op 21 november in de Concertzaal. Voor info over kaarten: www.tilburgsvocaalensemble.nl.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld