Uit

Kerstconcerten in Concertzaal Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Concertzaal Tilburg viert de feestmaand met maar liefst acht kerstconcerten. Van een Ierse kerst tot een winterse Tsjaikovski en van Kerst met Bach tot een kinderkerst-popconcert voor de allerkleinsten.

Jostijn Ligtvoet

De Ierse Moya Brennan -The Voice of Clannad- trapt op zondag 9 december af met An Irish Christmas, met kerstmuziek die de Ierse muziektraditie eert. Vervolgens gaat het op 13 december naar het Engeland van omstreeks 1600 met L’Armonia Sonora & Trinity Boys Choir. Hier klinken bekende Christmas Carols en oude muziek van Engelse componisten als Thomas Tallis en William Byrd. Naast vijf viola da gamba’s klinken acht stemmen van het bekende Engelse Trinity Boys Choir.

De philharmonie zuidnederland brengt op 15 december een romantische Kerst met het Vioolconcert van Brahms en de Vijfde Symfonie van Tsjaikovski. Enkele dagen later, op 20 december, is het de beurt aan Brabant Koor en Kamerata Zuid die met het bekende Gloria van Vivaldi en een feestelijk, vrolijk Magnifacat van Rutter Kerst vieren.

Het jonge orkest Pynarello brengt met De Mis op 22 december een alternatief voor de Nachtmis. Met mooie live muziek en een voordracht van schrijfster, actrice en columniste Marjolijn van Heemstra. Over vriendschap, liefde en bezinning, zonder dat het persé aan religie is verbonden. De Nederlandse Bachvereniging viert op 23 december Kerst in Concertzaal Tilburg met de mooiste cantates die Bach schreef ter ere van Maria en Kerstmis. Ter vergroting van de feestvreugde zet Bach een weelde aan instrumenten in.

Kinderen

Voor zesplussers is er op 23 december het meeslepende kerstverhaal door Klaartje van Veldhoven, Lisa Wade en het Rembrandt Frerichs Trio. In de warme sfeer van de concertzaal klinkt in een klein uurtje muziek uit verre streken, afgewisseld met bekende kerstmelodieën en muziek van Bach en Händel. In de schouwburg brengt Jelle Amersfoort op 16 december een kinderkerst-popconcert voor peuters en kleuters vanaf 2 jaar. Lekker meezingen met bekende kerstliedjes als Oh dennenboom en de sneeuw van je schoenen stampen bij Jingle bells…

Informatie en tickets voor de kerstconcerten zijn verkrijgbaar via theaterstilburg.nl, aan de balie of telefonisch via 013-5432220.

|Doorsturen