Uit

Kerstmarkt in Biezenmortel

Door Peter van Oirschot

BIEZENMORTEL - Op zaterdag 9 december en zondag 10 december wordt er een kerstmarkt gehouden op Landpark Assisië in Biezenmortel. Op deze dagen is het prachtige park omgetoverd tot een locatie met winterse taferelen en feeërieke verlichting.

Op beide dagen is er van alles te doen. In een tent, met meer dan 10.000 lampjes, staan ruim 60 kramen opgesteld met een grote diversiteit aan feestelijke artikelen en een ware hobby- en curiosamarkt. In Lokaal 12 aan de Nachtegaallaan heeft Ut Atuljee een tentoonstelling van door cliënten geschilderde schilderijen. Op het buitenterrein loopt de kerstman, een levende kerstgroep en kun je de winterkoningin tegenkomen. Zowel in de tent als in horecavoorziening Lokaal 12 en de snuffelhal zijn er optredens van meezingkoren, muziekgezelschappen en een draaiorgel. Een nieuw fenomeen op het Landpark is het 'papierscheppen', waarbij een demonstratie wordt gegeven hoe papier hergebruikt kan worden.

Ook de Keuterboerderij met zijn sfeervolle entree is open voor de bezoekers; knuffelen met konijnen en cavia's en het aanhoren van het gekakel van kippen en/of de blerende schapen en geiten, kijken naar de alpaca's met hun jong en ook nog de hangbuikzwijntjes. Speciaal voor de kinderen zijn er activiteiten in de vorm van schminken en grabbelen, luisteren naar de verhalenverteller of een ritje maken op de rug van een pony. De inwendige mens hoeft tijdens de kerstmarkt niets tekort te komen. Verschillende woonvoorzieningen op het Landpark hebben een kerststal buiten opgetuigd, die vanuit een rondrijdende huifkar zijn te bewonderen.

De kerstmarkt is op zaterdag 11 december geopend van 16.00 tot 21.00 uur en op zondag 12 december van 13.00 tot 18.00 uur. De markt wordt gehouden op Landpark Assisië, Hooghoutseweg 3 in Biezenmortel.

|Doorsturen