Uit

KID. in première in De NWE Vorst

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De Vlaams-Nederlandse collectie BOG. maakt in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis een voorstelling voor kinderen over volwassenen en een voorstelling voor volwassenen over kinderen. Twee voorstellingen tegelijkertijd: één voor 8+ en één voor 18+. Het is de eerste keer dat BOG. zich waagt aan het maken van een kindervoorstelling. De eindregie is in handen van Jetse Batelaan, artistiek leider van Theater Artemis. In KID. kijkt BOG. met een nieuwe blik naar kinderen en volwassenen, naar hun verschillen. Zijn die er wel? KID. gaat op 12 januari in premiere in De NWE Vorst aan de Willem II-straat 49 in Tilburg.

In KID. onderzoekt BOG. met het publiek de lijn die loopt tussen de kinderen en de volwassenen, tussen de ene mens en een andere mens, tussen de verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. Er staan twee tribunes tegenover elkaar, één voor de kinderen (8+) en één voor de volwassenen (18+) met een wand ertussen. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt, maar dat is niet altijd wat je denkt. Aan de ene kant vrolijke dieren en aan de andere kant de grote dilemma's. Of is het andersom?

Voor KID. doet BOG. een uitgebreid actief onderzoek met kinderen op een basisschool, via filosofische gesprekken en toonmomenten met kinderen en volwassenen in Antwerpen en Tilburg. Kinderen van basisschool De Cocon uit Tilburg werkten onder meer mee aan dit onderzoek.

Meer informatie, o.a. de tijden van de voorstellingen: www.denwevorst.nl

|Doorsturen