Lezersacties

Kim's Klassiek Cafe

Door Caroline van de Oetelaar

TILBURG - Kim's kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, is dit jaar op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim's kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 15 april is het de beurt aan Afdeling Muziektheater Klassiek met Mattanja Lennings, Emilie Wijers en Jop van Gennip.

Sopraan Mattanja Lennings studeerde in 2016 cum laude af met haar zelfgeschreven voorstelling M.&. M. M... geregisseerd door Vincent van den Elshout. Daarna werd ze aangenomen bij de Master Muziektheater Klassiek, die ze momenteel volgt. Mezzo-sopraan Emilie Wijers studeert aan het Fontys conservatorium in Tilburg, en volgt evenals Mattanja zanglessen bij Harry Ruijl. Tijdens haar Master of Music aan het conservatorium specialiseert ze zich in 18e-eeuwse muziek. Bas Jop van Gennip is op zijn 18e begonnen met de opleiding muziektheater klassiek en momenteel zit hij in zijn vierde en laatste studiejaar. Jop speelde al in diverse opera's. Jop volgt zanglessen Bij Harry Ruijl en Miranda van Kralingen.

Programma

Het programma van deze laatste editie van dit seizoen ziet er als volgt uit:

Soave sia il vento - Mozart (Cosi fan Tutte) terzet Wer eind liebchen het gefunden - Mozart (Osmin aris) Jop

Sul fil d'un soffio etesio - Verdi (Falstaff) Mattanja

La ci darem la mano - Mozart (Don Giovanni) Emilie en Jop

Ombra mai fu - Händel (Serse) Emilie

Bachianas Braseleiras nmr 5 - Villa Lobos Ave verum - Jenkins. Jop en Mattanja

Habanera - Bizet (Carmen) Emilie

Gute nahct - Schubert (wintereise) Jop

Barcarolle - Offenbach (les contes d'Hoffman) Emilie en Mattanja

Inloop: 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Prijs: 12 euro (incl. lunch) / 7,50 euro (alleen concert). Reserveren concert en lunch uiterlijk 13 april via welkom@kimskroeg.nl. Meer informatie: www.kimskroeg.nl

Lezersactie
De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

Van welke vermaarde zangcoach krijgen zowel Mattanja, Emilie als Jop les?

Stuur uw oplossing samen met uw persoonlijke gegevens in vóór maandag 9 april door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim's kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier.

|Doorsturen