Lezersacties

Kim’s Klassiek Café met Chekhov Trio


TILBURG - Kim’s kroeg, Piusplein 61 in Tilburg, gaat dit jaar weer op de klassieke toer met zondagsconcerten kamermuziek.

Solisten en ensembles van hoog niveau vertolken repertoire van de baroktijd tot in de 20e eeuw. De musici zijn studenten van de opleidingen Master of Music uit heel Nederland. Zij behoren tot de meest getalenteerde instrumentalisten en vocalisten en staan op concertpodia in binnen- en buitenland. Voor hen de uitdaging om in de intieme omgeving van Kim’s kroeg te spelen. Een bijzondere gelegenheid voor liefhebbers van klassiek én om een nieuw publiek voor kamermuziek te interesseren. Na afloop kunt u desgewenst genieten van een heerlijke lunch.

Op zondag 21 oktober is het de beurt aan het Chekhov Trio, bestaande uit Emma Rhebergen (viool), Alexandra Charnomskaya (cello) en Fem Devos (piano).

Passievolle muziek

Het Chekhov Trio heeft zijn roots in Maastricht. De Nederlandse violiste Emma Rhebergen, de Russische celliste Alexandra Charnomskaya en Belgische pianiste Fem Devos ontmoetten elkaar daar en richtten in 2016 het pianotrio op in het kader van het kamermuziekprogramma van het Conservatorium Maastricht. De naam ontleent het trio aan de inspiratie die zij halen uit toneelspel: het spelen van kamermuziek is voor hen een zoektocht naar personages en inleving in de verschillende rollen binnen het ensemble. Het trio was reeds te horen op podia in Maastricht, Amsterdam, Leiden, Heerlen, Roermond en ook tijdens het Orlando Kamermuziek Festival 2018. Het trio volgt lessen bij Henk Guittart aan het Conservatorium Maastricht en nam deel aan masterclasses met Rusquartet, Osiris trio, Nemtsov duo, Alexander Bonduryanski en Sigiswald Kuijken.

Het Chekhov Trio brengt passievolle muziek van twee grote componisten uit verschillende tijdsperiodes en stijl: Johannes Brahms en Astor Piazzolla.

Het programma ziet er als volgt uit:

Johannes Brahms - Pianotrio no.3 in c, op.101 (1886): I. Allegro energico, II. Presto non assai, III. Andante grazioso, IV. Allegro molto.

Astor Piazzolla - Estaciones Porteñas (1965-70) (arr. voor pianotrio door José Bragato): I. Otoño Porteño, II. Invierno Porteño, III. Primavera Porteño, IV. Verano Porteño.

 

Inloop om 11.30 uur. Aanvang om 12.00 uur. Entreeprijs 12 euro (incl. lunch) en 7,50 euro (alleen concert). Reserveren voor concert en lunch uiterlijk 19 oktober via welkom@kimskroeg.nl. Meer informatie: www.kimskroeg.nl

Lezersactie

De organisatie stelt voor lezers van de Tilburgse Koerier twee keer twee vrijkaarten (inclusief lunch) ter beschikking. Wie hiervoor in aanmerking wil komen dient het juiste antwoord te geven op de volgende vraag:

In welke plaats liggen de roots van het Chekhov Trio?

Stuur uw oplossing voor maandag 15 oktober samen met uw persoonlijke gegevens in door een e-mail te sturen naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Uit de juiste inzendingen worden twee winnaars getrokken die gratis kaarten ontvangen, maar wel vooraf moeten reserveren i.v.m. de lunch. Zij krijgen hierover persoonlijk bericht.

De concertreeks is een samenwerking tussen Kim’s kroeg, Grosveld Muziekhandel en de Tilburgse Koerier. De volgende Kim’s Klassiek Café is op zondag 18 november.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld